Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Kontinentalna Hrvatska

Kontinentalana Hrvatska prepoznatljiva je po svojojoj raznolikosti. Nudi miran, opušten i revitalizirajući odmor u prirodi i brojnim toplicama u kojima se možete opustiti, ali i ludu zabavu i mnoštvo sadržaja Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske. Kontinentalna Hrvatska ima razvijen zdravstveni turizam, ali i ruralni koji obiluje prekrasnim kućama u netaknutoj prirodi. Na Vama je da izaberete savršeno mjesto za svoj nezaboravan odmor, a u našoj ponudi toga ne nedostaje.

Zagreb - metropola

Glavni grad Hrvatske te ujedno i administrativno, kulturno, gospodarsko i političko sjedište. U Zagrebu živi četvrtina ukupnog stanovništva Hrvatske. Grad je bogate povijesti, zanimljive arhitekture, brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija. Zagreb je i grad kulture s tridesetak kazališta i isto toliko muzeja te mnogobrojnim galerijama. U zimskim danima najviši vrh Medvednice, Sljeme, postaje središte Svjetskog skijaškog kupa. Ukoliko dolazite u Zagreb u prosincu, nikako ne smijete propustiti advent koji je već drugu godinu zaredom proglašen najboljim u Europi.

Slavonija - regija u istočnoj Hrvatskoj

Poljoprivredno je najrazvijenija regija u Hrvatskoj. Zahvaljujući potocima, rječicama te očuvanim šumama Slavonija se može pohvaliti lovnim, ribolovnim i seoskim turizmom. Gosti koji žele mirniji odmor rado će doći u ove krajeve. Rijeke Sava, Drava i Dunav okružuju Slavoniju te joj poklanjaju predivne krajolike. Dvorci i ljetnikovci su u Slavoniji česta pojava, a neki od njih pretvoreni su u muzeje, a drugi u hotele. Najveći grad je Osijek koji nudi brojne zanimljivosti i manifestacije. Baranja je prirodno odvojena cjelina koja se prostire između Drave, Dunava i granice sa Mađarskom. Kopački rit je osobito značajan ornitološki prostor, prirodno stanište za 285 vrsta ptica. Osim ptica tu su i vodozemci, gmazovi te oko 54 vrste sisavaca. Kopački rit zanimljivo je mjesto za odmor i opuštanje u prirodi.

Središnja Hrvatska - oaza mira

Središnja Hrvatska oaza je mira i opuštenosti te daleko od buke i svakodnevnice pruža jedinstven odmor. Smještena je sjeverno i sjeverozapadno od glavnog grada Zagreba i skriva mnoštvo srednjovjekovnih gradova koje vrijedi posjetiti poput Varaždina i Koprivnice, muzeja i dvoraca u blizini poput dvorca Trakošćan koji mami sve više posjetioca iz godine u godinu. Muzej krapinskih neandertalaca impresivno je mjesto koje se nalazi se u blizini jednog od najvećih paleontoloških nalazišta u Europi.

Lika - spoj kontinentalnog i primorskog dijela Hrvatske

Povijesno-geografska regija u jugozapadnom dijelu Hrvatske između Velebita na zapadu te Plješevice i masiva Kapele na istoku. Lika spaja kontinentalni i primorski dio Hrvatske. Prirodna jezera koja se moraju posjetiti u Lici, Plitvička jezera, najstariji su i najposjećeniji nacionalni park u našoj zemlji. Park je uvršten na popis svjetske prirodne baštine UNESCO-a još 1979. To je šumoviti planinski kraj koji broji 16 jezera i jezeraca modrozelene boje, a vodom ih pune potočići i rječice. Idealno odredište za sve one koji vole aktivan odmor je planina Velebit koja je najveća planina u Hrvatskoj. Označene planinarske staze, preko 20 planinarskih kuća, skloništa i domova nalazi se uzduž planine. Cijelo područje planine zaštićeni je park prirode, dok su Sjeverni Velebit i Paklenica nacionalni parkovi.